Förslag på lösning, någon?

Nytt år, nya möjligheter och vi är redan inne i januari månads mitt.

Vit har världen blivit, kallt är det likaså. I sociala medier postas det inlägg fyllda med frustration. Julen var grön på många platser och det var en sann katastrof. Julen måste ju vara vit. Annars blir ju allt fel! Vilken stress!

Nu är den snö man så innerligt längtade efter i december här.  Frustrationen i medierna syns och katastrofen är sann återigen; nu hörs suck & stön över snömassor, uteblivna plogningar och krånglande bilar. Vilket skapar stress.
Samma sak varje år.

Aldrig är människan riktigt nöjd!
kylslaget
Ett påstående som kan inkludera mig själv. Åtminstone vissa perioder under vintern. Växlande väder är döden för min kropp. Jag blir stel och muskelspänningen (spasticiteten) ökar. Nu är det bara att ta skeden i vacker hand och irriterande nog erkänner jag väl motvilligt att lite hjälp är tacksamt att få ibland.

Med åren har passionen för skog och natur vuxit. Jag njuter så av allt som det ger! Men jag skulle vilja hitta något hjälpmedel som gör citatet: ”Jag älskar bitande vinterkyla men mina muskler vill ha söderhavsklimat.” lite mindre frustrerande.Vintertid är det inget nöje alls att vistas utomhus. Inte ens med hjälp. Något som i takt med livets gång gjort att jag upplever en aning naggad livskvalitet.  Min kropp klarar inte av kylan som vintern ger. Jag har försökt med olika beprövade knep, dessvärre utan större framgång, hittills.
Upplever du samma sak? Vad hjälper? Idéer, någon?
Alla tips är välkomna!

Enda önskemålet jag har är att:
Lösningen får inte påminna om något som kan bokstaveras T-E-R-A-P-I eller träning.

Nu dags för en kopp eftermiddagskaffe.
Ha en fortsatt fin onsdag,
Kylslagna Änglakramar!

(Bilden är googlad)

Det här inlägget postades i Om Funktionsnedsättningen CP - Cerebral Pares, Vardagligheter och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.