Om Skruttet

Hej och varmt välkommen till Livet i Änglagården!
Vad trevlig att just du kikar in 🙂

Jag som huserar här heter Ann-Sofi.
Men kallar mig Skruttet när jag skriver.
Vad bloggar jag då om?

Ja, allt mellan himmel och jord!

Grundtanken från början (år 2006) var att skrivandet här skulle fungera som en ventil. Som en plats för mig att lära mig hantera smärta på. Och samtidigt lät/låter jag den fungera som en kanal för ökad kunskap om hur livet med den dolda kvinnosjukdomen Endometrios kan se ut.
Grundtanken är något jag valt att hålla kvar.  Så under perioder då smärtan (draken) gästar så dominerar ord om smärtupplevelserna här än i dag.

Men orden om den smärtande draken är bara en liten del.
Livet och bloggen handlar om så mycket mer! Så som skön vardag, inredning.
I band innehåller ordflödet djupa tankar eller  test och tips.
Då och då kan det även dyka upp enkla recept på något gott.

jag-bloggar-om endo246x300Till följd av endometriosen är vi i dagsläget ofrivilligt barnlösa. Här finns ord skrivna om tiden då vi få försökte utöka familjen genom Adoption. Med ett avslag som resultat. Så följaktligen finns också tankar och några dikter skrivna om tankar när avslaget kom. Du kan följa berättelsen om vägen genom processen i kategorin: Adoption – den lilla handens resa.

Jag passioneras av skriva – eller att leka med ord -som jag kallar det. Passionen för ordleken har blivit till en bok om Endometrios

Är barnsligt förtjust i att testa nya saker och drömmer om ett framtida arbete där jag kombinerar test av olika produkter eller tjänster med ordleken.

Jag gillar filmerna om Martin Beck, kommissarie Winter  och Kurt Wallander.
Allätare.  Det är jag, åtminstone när det rör musik.
Älskar ljus av alla former och anser att: Finns det ett ljus på bordet ska det vara tänt!
Ledig tid består ofta av att umgås med vänner och familj, att skriva och att njuta av livet. Då möjlighet ges går jag gärna på teater/revy eller konsert.

Jag har diagnostiserad Dyslexi, vilket innebär läs- och skrivsvårigheter. Men genom att blogga har dessa förbättrats avsevärt. Och i november 2012 beslutade jag mig för att börja skriva här, på egen domän.

Ja just det… Glömde nästan nämna att jag går på kryckor. Har en medfödd cp-skada.
Något som kan anses mindre viktigt egentligen – för jag ÄR ju inte mitt handikapp! 😉
I bloggen kan du också läsa om återhämtning/träning och rehabilitering efter två större fotoperationer och andra utmaningar som livet med en funktionsnedsättning ger.
Jag hoppas du får en trevlig stund tillsammans med mig på min blogg – där jag använder mig av googlade bilder – mestadels.

Notera detta:
Jag ber dig, fina Ängel som läser min blogg att genomgående minnas att det är mina upplevelser, känslor, tankar och funderingar som återspeglas och får utrymme här! Vill varken svartmåla eller helgonförklara någon. Alla människor är Änglar här, dvs de nämns inte vid namn – och Änglar ska de förbli. Vänligen Respektera det, Tack!

Änglakramar och välkommen att följa mig på Bloglovin 🙂