Hela livet från en enda skärm…..

Fick min telefon räkning här om dagen.
Kastade ett snabbt öga på summan…
Va?? Så lite?? Kan det stämma??

Vid närmare eftertanke så hade jag nog inte ringt eller messat så mycket under senaste månaden.  I det närmaste all kontakt har skett ”cyberledes”, via chatt, skype, mail osv….

Det görs reklam om att man ska klicka in sig på nätet, skriva in rabattkoder, köpa kläder, smink osv… Klick….Och inom några dagar har man det i postlådan… Medföljande räkning kan förstås betalas via nätet!
Snart behöver man inte lämna huset för att uträtta några som helst ärenden!

Jag minns telefonen som vi hade hemma, en sån med nummerskiva, och min första mobil som var tung som en tegelsten… *skrattar*
I dag är telefonerna pyttesmå, dom väger inte mycket…. I  dessa har vi ”hela våra liv” och  tycks ha ett behov av att vara ständigt anträffbara…. Det är telefoner med internetuppkoppling, touchscreen med dutt… smek och finesser av alla de slag…
Allt för att göra livet enkelt…. 😉

Dagens datoriserade samhälle…..

Det här inlägget postades i Vardagligheter. Bokmärk permalänken.

4 svar på Hela livet från en enda skärm…..

  1. gretaj skriver:

    Kommer så ihåg den där ”tegelstenen”med handtag som H hade då han dejourerade förr i världen, TUNG!
    Läser dig titt som tätt och önskar Lycka till , graviditeten kan vara kort eller lång för er.
    Änglamorsan Kramar!

    • skruttet skriver:

      =) Jaa, tycker själv att jag borde vara ”van” vid allt väntande vid dethär laget, men den där väntan utan något som helst tidsperpektiv…. Är något som fortfarande känns påfrestande…. Men jag lär mig och tänker istället: för varje dag som går är vi en dag närmare något…. Och försöker, som jag skrev, anv tiden på ett ”vettigt” sätt! 😉 Änglakramar tillbaka!!

  2. SONJA SMEDJEBACKA skriver:

    Hej- tack för en underhållande och vacker blogg. Önskar dej kraft så du orkar med väntandet, lever också själv med kroniska plågor- är tungt både psykiskt o fysiskt..
    Minns att jag hade en telefon från början av 1900-t i min lekstuga.. Den var fin.
    Allt gott till dei, h.Sonja S

    • skruttet skriver:

      Hej! Ja att leva med smärta är tungt, men det gäller att finna vägar som gör att det går att leva ett gott liv ändå…. Det gäller bara att ha de rätta redskapen…. Och att dela upplevelser med någon som verkligen förstår vad det handlar om…. Därför finns jag här, med min blogg. Och på så sätt hjälper jag både mig själv och förhoppningsvis åxå andra 🙂 Kanske finner man några redskap här? Ha en underbar dag! Känn värmen fr min Änglakram!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.