Ännu en passion….

Hoppas ni alla haft en riktigt bra dag hittills.

Under gårdagen konstaterade vi att vi på senaste tid ignorerat eller snarare glömt bort våra lata söndagsmornar. Med Nyhetsmorgon på tv och frukost i sängen. Och vi saknade båda detta tillfälle som vi tidigare tagit så fasta på.

Så i morse tog vi då tillfället i akt och åt frukost i sängen. Samtidigt som ämnen avhandlades och nyheter visades i tv:n. Skönt var det för både kropp och knopp att stilla vakna till liv. Och att ha lite lätta planer för dagen.

Även i dag var det meningen att jag skulle ta penseln i hand, för att under någon timme känna doften av målfärg, bli sådär lagom slut i målararmen och låta kroppen tala om att man gjort något. Men vädret ville annat och regndroppar föll från skyn. Typiskt nog.

Ja som säkert märks så tycker jag om att måla! Den upptäckten gjorde jag under förra sommaren då projektet att måla Änglagården tog större delen av vår fritid. Då togs penseln i hand många gånger och ett antal burkar gick åt för att färgsätta huset.

Jag fann också tjusningen i att efter någon timmes arbete få avnjuta kaffe + tilltugg i skuggan på altanen. Samtidigt som byggradion, med tidvis dålig mottagning, spelar nåt trallvänligt i bakgrunden.

Sistnämnda tjusning har jag redan fått uppleva ett antal gånger även i år. Härligt!
Och ännu en gång förenas nytta med nöje; Finheten tränas massor under målningen.
Ska bli trevligt att besöka den behandlande Ängeln i morgon och se om fotstyrkan blivit bättre av div uppstigningar och nersittningar.

Änglakramar!!

Det här inlägget postades i Positivt tänkande, Vardagligheter. Bokmärk permalänken.

3 svar på Ännu en passion….

  1. greta.jakobsson skriver:

    Skön trötthet då man ”gjort nåt” mot att vara trött av att man INTE gjort nåt-
    God natt!

  2. lma7 skriver:

    Hoppas du haft en bra målarmåndag! Fast det kom en regnskvätt idag. 8) Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.