Pulsen bultar och flåset bränner.

Veckans mitt igen.
Mulet och regnsjukt väder. Ett ljus sprider ett värmande sken och väldoft. Förpackningen säger Bergsvatten. Som jag säkert tidigare nämnt tycker jag om doften. Den är fräsch och just i dag väcker den min längtan till försommaren.

Det är flertalet plusgrader och snön smälter i rasande fart. De lurviga filurerna kommer in med leriga tassar. Och tittar oförstående på oss när vi suckar över avtrycken de lämnar, när de lägger sig skönt tillrätta efter sina ansträngande äventyr.

”Du måste tvätta dig innan du kommer in” påminner vi i ett kör.

I bland är mötet med badet ofrånkomligt och det sker under stor förnärmelse. Ingen av våra lurviga vänner är speciellt förtjusta i att bada, dock njuter de i fulla drag efteråt.
När såväl päls som tassar är rena och torra.

Under dagen finns lite att göra. Bland annat är det dags för veckans ledda träningspass med den behandlande Ängeln. Jag ser fram emot mötet. Att mäta styrkan, kolla rörlighet att låta blodflödet i musklerna vakna och känna hur kroppen fylls med nytt syre.

I morgon är det en dags återhämtning – då belönar jag kroppen med vila.
Vi tycks ha hittat en välfungerande träningsform. Ibland ökar vi stegvis och ibland tar jag ut mig till max. Så att pulsen bultar och flåset bränner.

Det är nästan skönt!

Det här inlägget postades i Mot nya fötter: Vägen mot finhet nummer 2., Vardagligheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.