Epilering eller rakning?

Vad föredrar du?

För ett tag sedan landade en inbjudan till en BuzzadorDEALS kampanj i mailens inkorg. DEALS betyder att man får testa produkten för en reducerad peng. Den här gången sökte man testpersoner för ett antal olika epilatorer från Braun. Modellen jag har valt att testa är: Silk epil 9, type 5377

Beställningen via nätet gick enkelt men det tog länge innan paketet kom. Dock läste jag någonstans att det har varit strul med postgång, vilket säkert kan ha bidragit till att leveranstiden blev onödigt lång.

SBuzza Braun silk epil 9nabbfakta:
Produktpaketet innehåller förutom själva epilatorn:
♥ Kåpa för högfekvent massage
♥ Kåpa för hudkontakt
♥ Extra brett epileringshuvud
♥ Rakhuvud med trimmerkåpa
♥ Laddare
♥ Borste för rengöring
♥ Förvaringspåse
♥ Bruksanvisning (flera språk i samma häfte)

Läs alltid bruksanvisning före användning!

 

Hinder för användning:
Man bör inte ha nedsatt känsel eller ha svårigheter att ta till sig anvisningar/instruktioner. Användningen kräver även att man är stadig på hand!

Min åsikt är:
Silk epil 9 känns väldigt användarvänlig! Maskinen är lätt att förstå sig på för det finns inga onödiga knappar eller finesser. Något som känns tacksamt för förstagångs användare som t.ex. mig själv.

Enligt rekommendationen för förstagångsanvändare så testade jag att epilera på kvällen (så att huden hinner återhämta sig under natten) på helt torr hud. På lägsta hastighet (det finns 2 olika) och med lätt tryck mot huden lät jag epilatorn glida längs underbenet, långsamt och metodiskt i hårstrånas riktning. Maskinen har inbyggd belysning så man ser lätt alla strån, även de små. Jag rekommenderar att du reserverar gott om tid under inlärningsperioden.

Efteråt kändes huden en aning irriterad, men fuktighetskrämen lindrade bra. Det är värst de första gångerna men huden vänjer sig ganska snabbt. Kanske man kan uppleva ett visst obehag innan man blir van. För visst gjorde epileringen ont – men det var inte så smärtsamt som jag hade föreställt mig.

Den här modellen gillar jag! Med lite träning och vana kommer den nog att, vid rakning av benen, bli en trogen vän. I övrigt håller jag mig till hyvel än.

Buzzing Braun Silk epil 9Tack vare förvaringspåsen kan Silk epil 9 lätt tas med på resa och den tar inte mycket plats. Av hygieniska skäl ska man aldrig låna ut epilatorn till någon annan.

Ett extra plus får bruksanvisningen! Tydliga anvisningar på flera språk. En stjärnas avdrag på betyget blir det:

Rengöringen kunde vara enklare, anser jag (Rengjordes den på rätt sätt?).

Betyg: 4 av 5 stjärnor
Intresserad av att bli en Buzzador? Mer information hittar du här

Bild: Privat

Det här inlägget postades i Buzzador - BUZZ BUZZ!!, Skruttet Testar, Skruttet Tipsar och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.