Så betydelsefull är bloggen

Jag vill skriva, jag vill skrika ut lyckan mitt hjärta känner just nu! Är så oerhört glad över det liv jag har… =)
 
Vägen hit har varit jobbig, tung och svår… Här har jag skrikit ut ord av ångest, maktlöshet och sorg…. Det tunga har här blivit till ord och bloggen har haft en otroligt stor betydelse när det gällde ett livsavgörande beslut, hanteringen och bearbetningen av förlusten som beslutet att låta totaloperera mig medförde…. Här har jag blottat och hängt ut Endon och mitt liv med den
 
Jag har flera gånger trott att nu är jag färdig med bearbetningen…  
Men blir man nånsin färdig?
Jag vet ínte…. Accepterat det faktum att jag inte hade något annat val för att bli smärtfri har jag gjort….. Jag har tagit mig igenom hormonbehandlingar och hormonsubstitut utproving och hittat en dos som verkar rätt. Och frågar någon varifrån ärren på magen kommer förbyts mitt annars glada ansikte till en stunds allvar och kort säger jag som det är….. Att jag tagit bort livmodern pga endometriossmärta..
 
Jag har lärt mig besöka och låta mig vårdas på sjukhuset utan rädsla. Jag har lärt mig se de som förr var skrämmande människor i vita rockar som vårdande Änglar med varmt hjärta… Jag känner att de gör sitt bästa för att hjälpa….
Jag har lärt mig att det är helt OK att stå på sig och säga precis vad man anser är rätt och fel… Det är ju mitt eget liv det handlar om!….. Ingen ska få trampa på mig!
 
Jag har genom min Änglablogg lärt mig beskriva och sätta ord på smärtan och därigenom funnit en väg från mörker till ljus….
 
Detta är mitt sätt att hjälpa läkare och andra vårdande Änglar för att de ska kunna ge bästa tänkbara vård och förstå vilken oerhörd stor betydelse det har att människor med  kronisk smärta tas på allvar – redan i ett tidigt skede…
 
Men det är åxå mitt sätt att till dig som lever med kronisk smärta säga:
Det finns ljus i mörkret….. Kräv att få den hjälp som krävs för att få ett värdigt liv! Men för att Änglarna ska kunna hjälpa dig så måste du hjälpa Änglarna att hjälpa dig….
 
För hjälpa dig – det kan dom! =)
Det här inlägget postades i Positivt tänkande, Sjukdomen Endometrios, Tankeblogg. Bokmärk permalänken.

8 svar på Så betydelsefull är bloggen

  1. Anonym skriver:

    Vilket hoppingivande inlägg! Det kan nog de flesta få tröst ur – det går att resa sig!

  2. Maja skriver:

    Bra skrivet – igen en gång – direkt ur hjärtat! Kram!

    • skruttet skriver:

      …. Öppnade hjärtat och skrev…. Att bara få skriva och släppa ut hjälper mycket mer än vad man tror =) På samma gång hjälper man andra, två flugor i en smäll! =)

  3. Gitta skriver:

    Vilken skribent du är, duktig! Kram

  4. Yvonne skriver:

    Du skriver verkligen ärligt, vackert och värdefullt! Kram från mig också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.