I hjärtat ekade orden…

Februari månad har tagit sin början.
Runt om oss växer magar och barn föds.

Ibland känns barnlösheten mer – Ibland mindre.
För tillfället går det ganska bra. Att se växande magar eller bebisar gör inte ont.
Och åt de som undrar säger vi: Tassa inte på tå för oss! Våga berätta och våga visa.
Ha en öppenhet för att mötas halvägs –  våga även se och prata om barnlösheten.
Om längtan. Om hoppet. Om drömmen vi bär.

Det känns också riktigt bra att vänta på något som helst besked vad gäller adoptionen.
Jag känner en innerlig glädje över att det faktiskt fanns ett land som kanske kan vara möjligt för oss trots mitt hinder. Det är absolut ingenting som är säkert ännu!

Men bara det att vi faktiskt får en ärlig chans att visa vilka vi är värmer mitt hjärta oerhört. Det fina bemötandet lika så. Vi får all den hjälp vi kan tänkas behöva.

hand chid adult...Vad gäller fördomar så upplever jag att de märktes innan processen påbörjades. Då menar jag i tankeskedet. Mina tankar om Adoption fick blandade reaktioner. Det fanns de som avrådde, de som lyssnade intresserat och de som bad mig tänka en extra gång innan processen startade. Så här i efterhand tror jag att mycket handlade om okunskap och rädsla. Att man helt enkelt ville skydda mig. Skydda mig från att bli kränkt, sårad eller ledsen. Jag blev osäker och rädd själv men valde slutligen att följa mitt hjärta.

I hjärtat ekade orden: Våga försöka! Våga tro! Det kan gå vägen! Du duger visst!

Visst har det gråtits tårar. Och nog har frågorna om mitt liv med funktionshindret varit väldigt närgångna. Men jag satte tidigt en gräns för vad som var okej att svara på och när det var dags att säga stopp! Det har funnit gånger då gränsen passerats. Och vi sagt Stopp!
Men gångerna med glädjen över att jag vågade följa orden i hjärtat har varit betydligt flera.

Tänk ändå att vi kommit såhär långt.
Våra papper finns nu hos utländska myndigheter. 😀

Ha en fin lördag,
Änglakramar!!

Det här inlägget postades i Adoption - Den lilla handens resa, Ofrivillig Barnfrihet, Tankeblogg. Bokmärk permalänken.

2 svar på I hjärtat ekade orden…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.