Hur viktig är en bra tandkräm för dig?

BUZZ, BUZZ, som Buzzador har jag nu haft möjlighet att få en ny borstningsupplevelse, genom att prova Oral-B Pro Expert! I Oral-B Pro Expert serien finns fyra olika sorters tandkrämer:

Pro-Expert All-Around Protection, 75 ml
Ger din mun ett pålitligt allt-i-ett skydd tack vare den unika formulan med tennfluorid och polyfosfater.

Pro-Expert Whitening, 75 ml.
Formulan består av en unik blandning av vitgörande ämnen som hjälper till att rengöra tänderna och ta bort missfärgningar på emaljen genom borstning.

Pro-Expert Sensitive + Gentle Whitening, 75 ml
Ger känsliga tänder omedelbar och långvarig lindring samtidigt som den hjälper till
att förebygga framtida känslighet och emaljerosion genom att bilda ett lager som skyddar mot syraattacker.

Pro-Expert Emalj, 75 ml

Är berikad med polyfosfater som stärker och skyddar emaljen från erosion orsakad av syraattacker.

Oral-B Pro-Expert är lämplig för vuxna och barn från 12 år. Och den passar personer med känsliga tänder och/eller känsligt tandkött. Den rekommenderade borstningstiden är 3 minuter med en vanlig tandborste och 2 minuter med en elektrisk tandborste.

Test av:  All-round Protection.

tandkrämFakta:
En heltäckande tandkräm som hjälper inom de 8 områden tandläkare undersöker mest. Bl.a. skyddar den mot karies, ilningar, tandsten, missfärgningar och dålig andedräkt. Vid borstningens början kommer du att känna den korniga konsistensen. Det är polyfosfatkristaller som gradvis kommer att lösas upp.

Tandkrämen kan göra att munnen känns aningen torr. Det är helt normalt, eftersom vattennivån i krämen är låg. De aktiva ingredienserna reagerar med vattnet i munnens saliv. Därav torrhetsupplevelsen. Efter 5-10 sekunders borstande börjar tennfluoriden verka och belägger tänderna med en slät skyddande hinna.

Min åsikt om tandkrämen:
Det heltäckande, 8 i 1 skydd tandkrämen ger i form av att den både lindrar och förebygger gillar jag skarpt!
Det krävdes dock ganska många gångers användning innan jag blev van med tandkrämens korniga konsistens och torrheten. Jag hade inte upplevt varken kornigheten eller det minimala lödder som  borstningen gav.  Det jag givits var alltså en ny borstningsupplevelse, vilket också utlovades i den folder jag fick med i paketet. Konsistensen blev jag som sagt bekväm med efter ett antal användningar. Men löddringseffekten (som egentligen inte har någon effekt) saknar jag.

Efter borstningen känns det fräscht och rent.
Smaken på tandkrämen är stark, för stark för mig. Både under och efter användning.
Det gillar jag inte.

Tuben är bra utformad: Den har en skruvkork som är enkel att öppna och stänga och storleken på tuben är som tidigare nämnts 75 ml och finns att köpa i dagligvaruhandeln.

Men helhetsupplevelsen gör att jag tycker att tandkrämen är värd att prova på.
Slutbetyg: 3,5 /5

(Källa vid presentation av fakta och sortiment:
Buzzadors kampanjfolder för Oral-B Pro Expert )

Det här inlägget postades i Buzzador - BUZZ BUZZ!!, Skruttet Testar, Skruttet Tipsar och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Hur viktig är en bra tandkräm för dig?

 1. Ila skriver:

  För mig är en bra tandkräm superviktig! Därför vill jag ha en som inte torkar ut slenhinnorna vilket tensiderna gör och som inte heller innehåller fluor. 😉
  Jag använder Weledas tandkrämer ibland och matsoda ibland. Kallpressad kokosolja är också viktig för friska, starka tänder. Jag skriver mera om tandvård på morotsliv.
  Ha det bäst min vän! <3 🙂

 2. Nettan skriver:

  Jag har prövat den, och jag tyckte att smaken påminde om tandkrämet jag använde när jag var i Canada. Vilket inte har något med smaken jag använde då att göra, för det var kanelsmak, men något påminner. Jag gillar hinnan som jag så tydligt märker på tänderna direkt. Jag tycker inte att den torkar ut, efter en stunds borstning så tyckte jag att det löddrade alldeles tillräckligt. Tack vare att det inte löddrar för mycket så får det mig automatiskt (nåja, två borstningar kan ju inte garantera att det kommer att förbli så) borsta tänderna längre tid.

  Jag gillar smaken, jag gillar upplevelsen, jag gillar känslan av att tänderna känns rena (renare än med mitt förra tandkräm) efter tandborstningen. Absolut en bra helhetsupplevelse, tycker jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.