Av kärlek till orden…

Torsdag.
Snön fullkomligen vräker ner och rapporten lovar halt väglag och storm.
Så kör försiktigt ni som av någon anledning måste ut!

Här, inomhus är det varmt och gott. Jag njuter!

Några glaslyktor står utplacerade på en hylla. I alla brinner ljus och som lite vardagslyx valde jag ett med doft. En lite kryddigare doft ur Partylites sortiment.
Lagerbär står det på asken.
När ljuset brunnit en stund känner jag att vi inte kommer inte riktigt överens. Lagerbäret och jag.  Och kan hända det nog har konstaterats förr att: De kryddiga dofterna inte riktigt är min grej. De dofterna känns ganska  koncentrerade och just lagerbär är nog en aning för stark enligt mitt tycke.

Nåja, det om det. Något helt annat nu.

Kärlek_ läsa_bokOrdfylld. Det beskriver hur dagen varit. Jag har mailat, skrivit, sms:at och kommenterat statusar. I lugn och ro har jag läst, bloggar och andra skriverier. Både tyst och högt för mig själv. Med syftet att utmana mig själv och Läs- och skrivsvårigheterna jag bär. Att skriva, hantera stora mängder text och läsa tyst går bra. Det har jag väl inövat för det gör jag så gott som varje dag.

Men med högläsningen är det värre. ”Tolkningsmomenten” blir flera och kräver mer. Vilket medför att jag ofta läser fel. Om jag skäms när det blir fel? Ja, det händer ibland att det ligger nära till hands. Att läsa en längre okänd text inför helt okänt folk är rent av en plåga. Det skulle jag så gärna någon gång vilja våga. Älskar ju orden så!

Har du nåt tips på övning som är bra? Då skulle jag bli riktigt glad!
Änglakramar!!

(Bilden är googlad)

Emeli Sandé – Read All About It

Det här inlägget postades i Musik, Skruttet Testar, Tankeblogg, Vardagligheter och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.