Tredje vanligaste?!?

Nu har jag suttit och läst på andra bloggar om Endometrios och det berättas om läkare som uttrycker sig om att man är för ung för att ha endometrios och att man verkligen får kämpa för att bli tagen på allvar. Att man ofta, som drabbad, får finna informationen själv.
 
Vad som är ännu mera oroväckande är att jag har upplevt genom åren och får när jag läser känslan av att fast åren går och forskning inom detta område går framåt så verkar det, generellt sett inte bli någon större förändring vad gäller bemötandet av personer med Endometrios.
 
Drar en lång suck för att det är detta är så bekant!!! Det är ledsamt!!
 
På någons blogg läste jag att Endometrios är den tredje vanligaste kvinnosjukdomen (!?!) Ändå existerar stor kunskapsbrist i ute samhället och inom vården…..
 
Änglar håll i mig, skrämmande tanke!! Man blir ju rädd!!!
Det här inlägget postades i Sjukdomen Endometrios. Bokmärk permalänken.

6 svar på Tredje vanligaste?!?

  1. Cleo skriver:

    Jag har en väninna (39 år ) som i sommar har blivit opererad för endometrios , hon har kämpat hela sitt vuxna liv med det och har äntligen sluppit smärtorna och problemen , men vägen har varit lång ! Stå på dig hos läkaren !

    • skruttet skriver:

      jaaa!!! Nog har jag fått stått på mig många gånger men nu får jag den hjälp jag behöver!! Men det känns nog ibland rätt ändlöst ändå ibland, med undersökningar etc.!

  2. Greta skriver:

    HEJ! Nu är tid att anmäla sig till träffen 11.10!
    Gå in på Sopranos bloggen och SLÅ TILL!
    KOM IHÅG ! Övernattningen?

  3. Endoria skriver:

    Såg din kommentar på min blogg, har sparat din adress i favoriter och ska lägga upp länken nu. Hoppas du även såg länken till namninsamlingen. Du får gärna länka tillbaka till mig så blir jag glad! Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.