En fredag i hörnet….

Fredag!

Ah, så skönt! Inget speciellt har skett i dag, det har bara varit en alldeles vanlig, bra fredag i dag. Musiken strömmar ut ur högtalarna, så vackert, så rofyllt! I övrigt är det lugnt och stilla i vårt vackra hem, vår Änglagård.

Ett dovt brummande ljud hörs från pumpen i det lilla akvariet här i det hörn som har blivit något av ett favorithörn på sistone, här tillbringas tiden ofta då inga andra måsten finns. Här i det lilla hörnet finns alltid tillgång till papper och penna, musik och nu brinner självfallet också levande ljus.

Är lika, eller om möjligt än mer ljusfrälst som förr. Levande ljus  skapar ett inre lugn! Redan innan vi började inreda vår Änglagård hade jag klart för mig att det skulle finnas många avställningsytor för ljus i diverse former och höjder.  Ljuset väcker skaparlusten i mig.

Det lilla ljuset, med vackert sken
skapar sån stämning, skapar sån ro
Det sprider värme och symboliserar kärlek i ditt lilla bo

Det lilla ljuset, med vackert sken
Betyder vänskap, betyder hopp
Det brinner vackert i både stake o kopp

Det lilla ljuset, med vackert sken
Värmer hjärtat, värmer själen
Det står för den läkande delen.

(Skruttet 1.10.10)

Molly Sandén – Så vill Stjärnorna (Studioversionen) Melodifestivalen 2009

Det här inlägget postades i Dikter, Vardagligheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.