På med dubbarna gott folk!!

Fredag och helg på kommande!
Så skönt efter en vecka fullspäckad med händelser av olika slag.

Utanför fönstret har världen bytt skepnad under natten. Ett fint och lagom tjockt täcke av vit, fluffig nysnö pryder marken. Ljus och vackert är det, javisst. Men halkan tycker jag och min kropp som bekant inte om. Vi får sån träningsvärk av allt balanserande.

Min vän kryckan kommer inte heller överens med halkan. Eller rättare sagt de dubbar som finns på marknaden. Vi har provat flera stycken genom åren men han vägrar att hålla dem under sig. Han menar att det är obekvämt och tycker att vi luras till säkerhet. Eftersom han måste ställa sig på exakt rätt sätt för att uppdraget att hålla oss på fötter ska lyckas för honom. Vi kan träna på att gå försiktigt i stället tycker han, kryckvännen min.

Och ger mig samtidigt påminnelsen: Lugnt och sansat, Skruttet!  Ingen stress. isdubb_krycka

Hittills har jag lyssnat på min vän och han har fått rätt. Men nu får han nog ge sig och godkänna dubbarna innan vi halkar och slår oss fördärvade på något sätt. Jag erkänner villigt att de vassa piggarna för tillfället ligger undangömda och jäser längst bak i ett skåp. Där gör de ju inte mycket nytta, under förutsättning att inte dammråttorna tagit beslag på dem då..
Ska genast gå och väcka dem ur dvalan och hojta: På med dubbarna gott folk!!

Men först blir det några baljor kaffe så jag vaknar till liv någon gång i dag.
Ha en fin fredag, Änglakramar!!

(Bilden är googlad)

Det här inlägget postades i Vardagligheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.